Simpozionul studeesc
"Organisme modificate genetic - Riscuri şi avantaje"

Facultatea de Inginerie Alimentară Suceava a organizat un simpozion studenţesc in data de 18-19 aprilie 2008

 La acţiune au participat un număr de 32 studenţi din mai multe centre universitare şi au fost susţinute 19 lucrări.

 

Tabel nominal cu lucrările Simpozionului studenţesc

"Organisme modificate genetic - Riscuri şi avantaje"

 

Nr.

crt.

Titlul lucrării

Nume si prenume

autor/autori

Universitatea/ Facultatea/

An de studiu/ Specializarea

1

Organisme modificate genetic

Moroşan Nicoleta

Buliga Florinela

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ IV IPA

2

O tehnică care a revoluţionat genetica moleculară: reacţiei in lanţ a polimerazei (PCR- Polymerase Chain Reaction)

Chiraş Adriana

Cioban Mihaela

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II CEPA

3

Aplicaţii ale PCR (Polymerase Chain Reaction)

Agachi Alexandra

Burlică Elena

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II CEPA

4

Transgenico en Espana

Francisco Tortosa Garcia

Universitatea Miguel Hernandez Spania

5

Tehnologii ale ingineriei genetice. Fuziunea celulara şi hibridarea somatică

Irimia Georgiana

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II CEPA

6

Structura genelor eucriote şi principalele lor elemente de reglaj

Cucoş Oana

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II CEPA

7

Organisme modificate genetic intre mit şi realitate

Andrei Paula

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/IV IPA

8

Cercetări privind comportarea hibrizilor de porumb modificaţi genetic comparativ cu omologii lor normali, in condiţiile din zona centrală a Olteniei

Păunescu Victor - Cătălin

Acsinia Ramona Aida

Universitatea din Craiova/ Facultatea de Agricultură

9

Alimente transgenice - un rău necesar?

Gherasim Oana

Strugariu Andreea

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II CEPA

10

Clonarea umană

Hirbu Emilia

Oprescu Irina

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ IV IPA

11

Aspecte generale ale transgenezei

Andruş Lorena -  Daniela

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

12

Tehnologia ADN - ului recombinat. Enzime de restricţie

Cardei Loredana

Foca Lia - Alexandrina

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II CEPA

13

Alimente modificate genetic in scop nutriţional

Schipor Adriana Petronela

Popovici - Frumosu Ovidiu

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

14

Riscurile transgenezei

Prescure Ionela Lăcrămioara

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ III CEPA

15

OMG - Riscuri vs Beneficii

Ioana Georgiana

Universitatea Valahia Targovişte/ Facultatea de Ingineria Mediului şi Biotehnologii/ IV TPPA

16

Lactoferina

Ancuţa Lelco

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ V IPA

17

Plante transgenice cu toleranţă crescută faţă de viruşi patogeni

Simon Nadia

Zimbru Raluca

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

18

Aspecte economice şi de mediu ale utilizarii organismelor vegetale modificate genetic

Cărăbuş Mihaela

Vieriu Alina -  Mihaela

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

19

Animale modificate genetic

Mironeasa Raluca

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ I IPA

 


Imagini din timpul simpozionului 

  "Organisme modificate genetic - Riscuri şi avantaje"


 

Tabel nominal cu lucrările premiate

la Simpozionului studenţesc

"Organisme modificate genetic - Riscuri şi avantaje"

Nr.

crt.

Premiul

Titlul lucrării

Nume si prenume

autor/autori

Universitatea/ Facultatea/

An de studiu/ Specializarea

1

Premiul I

Plante transgenice cu toleranţă crescută faţă de viruşi patogeni

Simon Nadia

Zimbru Raluca

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

2

Premiul II

OMG - Riscuri vs Beneficii

Ioana Georgiana

Universitatea Valahia Targovişte/ Facultatea de Ingineria Mediului şi Biotehnologii/ IV TPPA

3

Premiul II

Lactoferina

Ancuţa Lelco

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ V IPA

4

Premiul III

Cercetări privind comportarea hibrizilor de porumb modificaţi genetic comparativ cu omologii lor normali, in condiţiile din zona centrală a Olteniei

Păunescu Victor - Cătălin

Acsinia Ramona Aida

Universitatea din Craiova/ Facultatea de Agricultură

5

Menţiune

Transgenico en Espana

Francisco Tortosa Garcia

Universitatea Miguel Hernandez Spania

6

Menţiune

Organisme modificate genetic intre mit şi realitate

Andrei Paula

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/IV IPA

7

Menţiune

Aspecte generale ale transgenezei

Andruş Lorena -  Daniela

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

8

Menţiune

Alimente modificate genetic in scop nutriţional

Schipor Adriana Petronela

Popovici - Frumosu Ovidiu

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA

9

Menţiune

Riscurile transgenezei

Prescure Ionela Lăcrămioara

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ III CEPA

10

Menţiune

Aspecte economice şi de mediu ale utilizarii organismelor vegetale modificate genetic

Cărăbuş Mihaela

Vieriu Alina -  Mihaela

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava/ Facultatea de Inginerie Alimentară/ II IPA