Rezumat

 

 

Proiectul propus are drept scop creşterea performanţei şi competitivităţii unui agent economic din industria produselor lactate fermentate prin utilizarea expertizei dintr-o facultate din domeniul ingineria produselor alimentare. Transferul de cunoaştere se realizează în vederea îmbunătăţirii calităţii produselor lactate fermentate, măririi termenului de valabilitate şi diversificării gamei sortimentale a produselor firmei.  

 

Impactul ştiinţific al propunerii de proiect constă în generarea unor rezultate originale referitor la obţinerea unor produse inovative, prin valorificarea unor materii prime autohtone, cu efect benefic asupra sănătăţii consumatorilor si activitate antioxidantă, cu rol în stabilitatea produselor lactate fermentate şi implicit în mărirea termenului de valabilitate.

 

Impactul socio-economic al proiectului îl reprezintă creşterea încrederii consumatorilor în produsele firmei şi reducerea pierderilor prin diminuarea produselor neconforme şi creşterea cifrei de afaceri.

 

Se va consolida parteneriatul între agent economic şi universitate prin „ruperea barierei” dintre teorie şi practică pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi.