Membrii
colectivului Facultăţii de Inginerie Alimentară sunt afiliaţi la
următoarele societăţi ştiinţifice internaţionale şi naţionale:
-
Balkan Environmental Association;
-
Platforma BIOCARO – filiala România
-
Platforma Food for life
-
Platforma de medicamente novative
-
American Chemical Society;
-
European Association for Integrating Food Science And
Engineering Knowledge into the Food Chain;
-
Professional Engineers of Ontario, Canada
-
European Association Potato Research;
-
American Association of Cereals Chemist, AACC International
U.S.A
-
Cereals & Europe, Belgia
-
ISEKI-Food Association
-
Societatea Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti
SETEC
-
Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România;
-
Asociaţia Alimentarius;
-
Asociaţia Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din
România (A.S.M.P.);
-
Asociaţia Generală a Inginerilor din România (A.S.I.A.R.);;
-
Societatea de Chimie din România;
-
Balkan Society of Geometers;
-
Tensor Society – Japonia;
-
Danube Adria Association for Automation and Manufacturing
Membrii colectivului Facultăţii de Inginerie
Alimentară
au statutul de recenzori sau
fac parte din
colectivele de redacţie ale unor reviste / baze de date
recunoscute, dintre care menţionăm:
-
Food and Environment Safety
-
Annals Food Science and Technology
-
Journal of Agricultural and Food Chemistry;
-
Applied Catalysis B: Environmental ;
-
Journal of Hazardous Materials;
-
Industrial and
Engineering Chemical Research;
-
UPB Scientific Bulletin , Series B
-
Mathematical
Reviews;
-
Corosion.
Modul de valorificare a rezultatelor activităţii de cercetare,
dezvoltare, inovare şi gradul de recunoaştere a acestora vizează:
-
Creşterea
numărului de propuneri de granturi depuse pentru competiţiile
CNCSIS;
- Creşterea
numărului de contracte cu agenţi economici;
- Publicarea în
reviste cotate ISI, respectiv în cele aparţinând fluxului principal
de informaţii;
- Crearea unui
sistem de autofinanţare a cercetării proprii;
- Prezentarea rezultatelor cercetării la manifestari
ştiinţifice naţionale şi internaţionale, publicarea acestora în
reviste de specialitate, precum şi elaborarea de brevete de invenţii;
- Achiziţionarea de aparatură şi echipamente performante.