Facultatea de Inginerie Alimentara

 
 
Rezultatele activităţii de cercetare ştiinţifică
pentru
anul universitar 2009 - 2010


În tabelul 1 sunt prezentate rezultatele activităţii de cercetare ştiinţifică din anul 2010 a cadrelor didactice din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară.


Tabelul 1.
Rezultatele activităţii de cercetare ştiinţifică ale cadrelor didactice din Facultatea de Inginerie Alimentară ( anul 2010)

Nr. crt.

Criterii  de calitate

Nr. produse

1.

Articole în reviste cotate ISI

51

2.

Număr citări în reviste ISI

7

3.

Brevete acordate

7

4.

Propuneri de invenţii inregistrate la OSIM in 2010

39

5.

Lucrări în volume de conferinţă indexate ISI

8

6.

Produse, tehnologii, studii, servicii rezultate din activităţi de cercetare comandate de beneficiar pe bază de contract

3

7.

Lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate indexate  în baze de date internaţionale  sau cotate B+

32

8.

Lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate internaţionale sau cotate B

3

9.

Lucrări ştiinţifice publicate în volumele unor congrese, conferinţe  din străinătate

19

10.

Lucrări ştiinţifice prezentate la conferinţe internaţionale cu comitet de program, neindexate în baze de date internaţionale, desfăşurate în România

45

11.

Lucrări ştiinţifice prezentate la conferinţe naţionale şi publicate în reviste de specialitate naţionale

14

12.

Carti in edituri din străinătate (Springer, Netherlands, ISBN 978-94-007-0309-4 ISSN 1874-6519)

1

13.

Carti in edituri romanesti recunoscute

7

13.

Centre de cercetare

1

14.

Programe cercetare derulate

6

15

Programe de cercetare derulate în parteneriat

3

16.

Teze de doctorat finalizate

1

 

Premii internationale la saloane de inventică

 

17

Salonul International de Inventică, Croaţia

6 medalii aur

3 medalii argint

18

International Salon of Inventions and New Technologies

 

1 medalie de argint NEW TIME

19

Salonul Internaţional de Inventică 2010 Iaşi

1 medalie de aur

2 medalii de argint

20

Salonul Internaţional de Inventică PRO INVENT Cluj Napoca, 2010

Marele Premiu al Juriului

2 medalii de aur

 Cupa de aur

Diplomă de excelenţă cu Medalia de Aur cu menţiune specială

Medalia de Aur şi Diploma Nicolae Testemiţanu

21

Salonul Internaţional Euroinvent Iaşi, 2010

2 medalii de aur

2 medalii de argint

1 medalie de bronz

2 distincţii Leonardo da Vinci

Cupa de Argint

22

Premii CNCSIS pentru rezultatele cercetării

2


Tabelul 2.
Manifestări ştiinţifice organizate de Facultatea de Inginerie Alimentară în anul 2010

Nr. crt.

Denumire manifestare ştiinţifică

Data desfăşurării

1.

Conferinţa Internaţională:

 BIOTECHNOLOGIES, Present and Perstectives

19 -20 noiembrie 2010

2.

Workshop Grundtvig Internaţional: 

“Challenges in food safety and food quality control

17-21 mai 2010


Tabelul 3.
Participări la conferinţe internaţionale cu comitet de program, indexate în baze de date internaţionale, desfăşurate în străinatate (în anul 2010)

Nr. crt.

Denumire manifestare

Perioadă

Loc de desfăşurare

1.

Simpozion NATO, Advanced Reserch Workshop

19-22 mai 2010

Lviv , Ucraina

2.

Salonul international de Inventică

29.09-02. octombrie 2010

Osijek, Croaţia

3.

Simpozionului international Metall 2010,

18 - 20. mai 2010,

Roznov pod Radhostem, Cehia

4.

Simpozion international DAAAM 2010 (Danube-Adria-Association-for-Automation-and-Manufacturing)

2010

Zadar, Croatia

5.

SPIE San Diego

25-28 august 2010

San Diego  SUA

6.

Le sixieme colloque franco-Roumain de Chimie Appliquee, COFrROCA

7-10 iulie 2010

Franţa

7

International Salon of Inventions and New Technologies NEW TIME

2010

Sevastopol Ucraina


Tabelul 4.
Participări ale cadrelor didactice de la Facultatea de Inginerie Alimentară la conferinţe internaţionale cu comitet de program, desfăşurate în România (anul 2010)

Nr. crt.

Denumire manifestare

Perioadă

Loc de desfăşurare

1.

Salonul  Internaţional de Inventica Cluj Napoca

16-19 martie 2010

Cluj Napoca

2.

Salonul  Internaţional de Inventica EUROINVENT

Euro Invent European Exhibition Of Creativity And Inovation

8-11 mai 2010 

Iaşi

3.

Environmental &Security Projects Fair 2010, International Fair &Forum

20 - 22 octombrie 2010

Bucuresti

4.

The 1st International Conference on Food Chemistry, Engineering & Technology –New trends in food safety and processing

3 - 4 iunie 2010

Timisoara

5.

Biotechnologies. Present and Perspectives, Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava

19 - 20 noiembrie 2010

Suceava

6.

International Scientific Symposium, University of Agricultural  Science and Veterinary Medicine

Noiembrie 2010

Iaşi

7.

Alexandru Myller” Mathematical Seminar Centennial Conference- University Alexandru Ioan Cuza, Faculty of Mathematics

21 - 26 iunie 2010

Iaşi

8.

International Conference on Applied and Pure Mathematics, 10, Department of Mathematics, Gh. Asachi Technical University of Iasi, Romania

12 - 14, Noiembrie 2010

Iaşi

9.

Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti", Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Agricolă Fundulea, Sesiunea Anuală de Referate Ştiinţifice,

28 aprilie 2010

Bucureşti

10.

Alma Mater University National Conference with International Participation, Fourth edition,  Sibiu, Challenges for Science and Research in the Crisis Era -Sibiu

25 – 27 martie 2010

Sibiu

11.

Conferinţa Tehnico – Stiintifica “Dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in comunitati rurale” Bucureşti, Palatul Parlamentului, ARA

15 – 16 Iunie 2010

Bucuresti


Tabelul
5.
Manifestări ştiinţifice studenţeşti organizate de Facultatea de Inginerie Alimentară în anul 2010

Denumire

Data

Nr. studenţi participanţi

Nr. lucrări ştiinţifice prezentate

Nr. premii şi menţiuni obţinute de studenţii

Facultăţii de Inginerie Alimentară

Conferinţa internaţională pentru studenţi,

Student în Bucovina

8-10 iulie, 2010

22

19

7


Tabelul 6.
Studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară participanţi la concursurile naţionale şi internaţionale în anul 2010

Nr crt

Nume şi prenume student

Premiul obţinut

Denumirea manifestării în care s-a obţinut premiul

1

Mihaela COJOCARIU

Diplomă de participare

Conferinţa internaţionalăStudenţi pentru studenţi, editia a III-a , Universitatea Babes-Bolyai,  Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, Cluj-Napoca, 22-23 aprilie 2010

2

Alina BOTEZ

Diplomă de participare

3

Alina HODOROABĂ

Diplomă de participare

4

Oana RUSU (GHERVAN)

Diplomă de participare

5

VIZITIU Anca

Diplomă de participare

6

PĂIUŞ Laura

Diplomă de participare

Sesiunea de comunicari stiinţifice studenţeşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi medicină veterinară, Cluj-Napoca,  22-23 aprilie 2010

7

Bianca DUMITRIU

Menţiune

8

PĂDUREŢ Sergiu

Menţiune

9

ARSENIE Claudiu

Diplomă de participare

10

SCHIPOR Adriana-Petronela

Diplomă de participare

11

PILUG  Angelica

Diplomă de participare

12

Anca VIZITIU

 

Diplomă de participare

Conferinţa ştiinţifică studenţească de la National University „Yuriy Fetckovych”  of Cernăuţi,Ucraina,

mai 2010

(S-au oferit numai diplome de participare)

13

Alina BOTEZ

Diplomă de participare

14

Mihaela COJOCAR

Diplomă de participare

15

Oana RUSU (GHERVAN)

Diplomă de participare

16

Mircea Adrian OROIAN

Diplomă de participare

17

Anca VIZITIU

 

Premiul I

Conferinţa internaţională pentru studenţi, Student în Bucovina, organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ştefan cel Mare - Suceava 8-10 iulie, 2010 


     Membrii colectivului Facultăţii de Inginerie Alimentară sunt afiliaţi la următoarele societăţi ştiinţifice internaţionale şi naţionale:

     -          Balkan Environmental Association;

     -          Platforma BIOCARO – filiala România

     -          Platforma Food for life

     -          Platforma de medicamente novative

     -          American Chemical Society;

    -         European Association for Integrating Food Science And Engineering Knowledge into the Food Chain;

     -          Professional Engineers of Ontario, Canada

     -          European Association Potato Research;

     -          American Association of Cereals Chemist, AACC International U.S.A

     -          Cereals & Europe, Belgia

     -          ISEKI-Food Association

     -          Societatea Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti SETEC

     -          Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România;

     -          Asociaţia Alimentarius;

     -          Asociaţia Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România (A.S.M.P.);

     -          Asociaţia Generală a Inginerilor din România (A.S.I.A.R.);;

     -          Societatea de Chimie din România;

     -          Balkan Society of Geometers;

     -          Tensor Society – Japonia;

     -          Danube Adria Association for Automation and Manufacturing

   Membrii colectivului Facultăţii de Inginerie Alimentară au statutul de recenzori sau fac parte din colectivele de redacţie ale unor reviste / baze de date recunoscute, dintre care menţionăm:

-          Food and Environment Safety

-          Annals Food Science and Technology

-          Journal of Agricultural and Food Chemistry;

-          Applied Catalysis B: Environmental ;

-          Journal of Hazardous Materials;

-          Industrial and Engineering Chemical Research;

-          UPB Scientific Bulletin , Series B

-          Mathematical Reviews;

-          Corosion.

    Modul de valorificare a rezultatelor activităţii de cercetare, dezvoltare, inovare şi gradul de recunoaştere a acestora vizează:

- Creşterea numărului de propuneri de granturi depuse pentru competiţiile CNCSIS;

- Creşterea numărului de contracte cu agenţi economici;

- Publicarea în reviste cotate ISI, respectiv în cele aparţinând fluxului principal de informaţii;

- Crearea unui sistem de autofinanţare a cercetării proprii;

- Prezentarea rezultatelor cercetării la manifestari ştiinţifice naţionale şi internaţionale, publicarea acestora în reviste de specialitate, precum şi elaborarea de brevete de invenţii;

- Achiziţionarea de aparatură şi echipamente performante.



 

©Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Inginerie Alimentara
Str. Universităţii, nr. 13, 720 229 Suceava, Romania, tel: 0230-216147 int 515, 138, e-mail: gabicfia.usv.ro

   Search Engine Optimization